Acer Dizüstü-İnfronic-TPM Teknoloji.... Garanti, saçmalık..

Donanım almak isteyenlere öneriler, kullanıcıların deneyimleri ve uyarıları

Forum Yöneticisi: Arcolion

Acer Dizüstü-İnfronic-TPM Teknoloji.... Garanti, saçmalık..

MesajGönderen: xMIIBx » 29 Kas 2006, 19:35

31 10 2006 tarihinde Ankara Infronic'e bir dizüstü bıraktım arızalı. Arızaları neler miydi.
1- Power girişinde sorun var şarja bağlayınca elektrik gidip geliyor
2- Kasada çatlaklar
3- DVD yazıcı yazmamaya başlamıştı
4- Dos altındayken kendini kapatıyor makine sebepsiz yere bazen...

Bugün 29 Kasım, ancak bana döndüler ve anlıyorum ki cihaza daha 2 gündür adam gibi bakılıyor. 3 hafta benim makinem öyle yatmış İstanbulda.

Bana söylenenler buyrun :

1- Power jack kırık, garanti kapsamında değil, fiyatı 15 dolar
2- Çatlakla ilgili bilgi yok
3- Dvd yazıcınız tozlanmış o yüzden yazmıyor, garanti kapsamında değil, değiştirilecek 130 dolar!!!!!!
4- Kendi kendine kapanmasının sebebi CPU tozlanmış ondan.. yok yani bişey.............

İşçilik 30 dolar hepsine

130 + 15 + 30 +%18 kdv 175 dolar artı kdv........

Ya bu nasıl iş. Dvd tozlanmış değişecek cpu tozlanmış. Bu muydu benim 1 aydır orda bekleyen makinemden çıkacak sonuç . LANET OLSUN böyle servise de ücretlendirmeye de

Garanti kapsamında olan şeyler nedir peki, nedir garanti kapsamımda

Slim dvd yazıcıların fiyatı 130dolar + kdv mi ? Sanki en kalitelisini takıyolar. Taktıklarını ne olduğnu sorsam cevap verebileceklerini düşünmüyorum

Yardım edin ne yapayım. Power ı değiştirin sadece dedim ama vazgeçtm yarın arayıp ondan da vazgeçtiğimi söyleyeceğim. 15 dolarlık boka 30 dolar işçilik istiyolar
xMIIBx

MesajGönderen: emre666 » 29 Kas 2006, 19:40

bir tanıdığımın garantisi bitmesine 1 hafta kalan asus notebook unu hızlı sistem

kırık olan lcd ekran kilitleme sistemini onarmış. (kullanan bilerek kırmış :) )
cd okumayan cd sürücüsünü değiştirmişti..

hatta pişkince arayıp '' yenisini verin '' filan demiştik.

söylediklerin şeyler garantiye girmesi lazım bence.
Image
Image
Kullanıcı simgesi
emre666

MesajGönderen: sayginyilmaz » 29 Kas 2006, 19:42

Gerçekten sinir bozucu bir durum. Dvd'nin lensi dışarıda olduğundan belki söyledikleri doğru olabilir ama cpu tozlanma olayı hele hele hala garanti kapsamında olan bir laptop için bana çok saçma geldi. Sikayetvar.com'a şikayet edebilirsiniz ilgili şirketi. Kolay gelsin.
emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves could free our minds...
Kullanıcı simgesi
sayginyilmaz

MesajGönderen: xMIIBx » 29 Kas 2006, 20:18

MAlesef şikayetvar.com a baktım. Infronic le ilgili acer dizüstülerle ilgili sorunların hepsi çözümsüz.

edit : Garanti BElgesi'ni çıkardım , herşey çok açık. Yarın sabah telefonda bunları tek tek 4077 sayılı tüketici kanununun ilgili yönetmelik maddeleriyle beraber garanti kapsamında tamir etmeleri gerektiğini söyleyeceğim. Aksi takdirde mahkemeye başvuruyorum hemen yarın.
Şu ana kadar böyle birşeyler yutturmaya çalışan kurumlar insanlar karşısında hukuksal mücadeleleri hep kazandım, yine eli boş dönecveğimi düşünmüyorum. Yeter ki bunlarla uğraşın yeter ki bir dilekçe hatta bilgi edime kanunu hatta ne olursa ona dayanarak elinizdeki kanunlarla yönetmeliklerle, usulüne uygun bir şekilde çatır çatır yazın. Nasıl da köşeye sıkışıyorlar. Hadi bakalım ben uğraşırım bu kadar basit değil. Tozlanmışmış. Beyinler tozlanmış....
xMIIBx

.

MesajGönderen: the sound of goodbye » 29 Kas 2006, 21:00

Demek ki neymiş, infronic tarafından getirilen hiçbirşeyi bundan sonra satın almıyormuşuz. Acer olsun, başka bir ürün olsun. Üçkaatçı herifler.
the sound of goodbye

MesajGönderen: Najaz » 29 Kas 2006, 21:29

xMIIBx yazmış:MAlesef şikayetvar.com a baktım. Infronic le ilgili acer dizüstülerle ilgili sorunların hepsi çözümsüz.

edit : Garanti BElgesi'ni çıkardım , herşey çok açık. Yarın sabah telefonda bunları tek tek 4077 sayılı tüketici kanununun ilgili yönetmelik maddeleriyle beraber garanti kapsamında tamir etmeleri gerektiğini söyleyeceğim. Aksi takdirde mahkemeye başvuruyorum hemen yarın.
Şu ana kadar böyle birşeyler yutturmaya çalışan kurumlar insanlar karşısında hukuksal mücadeleleri hep kazandım, yine eli boş dönecveğimi düşünmüyorum. Yeter ki bunlarla uğraşın yeter ki bir dilekçe hatta bilgi edime kanunu hatta ne olursa ona dayanarak elinizdeki kanunlarla yönetmeliklerle, usulüne uygun bir şekilde çatır çatır yazın. Nasıl da köşeye sıkışıyorlar. Hadi bakalım ben uğraşırım bu kadar basit değil. Tozlanmışmış. Beyinler tozlanmış....

Bu konularda tüketici mahkemelerinden önce başvurmanız gereken merci, ilçenizdeki tüketici hakem heyetleridir. Şikayetinizi anlatan bir dilekçeyle başvurduğunuzda size bir randevu tarihi veriliyor. O tarihte siz, şikayetçi olduğunuz firma temsilcisi (gelirse tabii) ve bilirkişi heyeti toplanıyorsunuz. Şikayetiniz tekrar dinleniyor, şikayete konu olan ürün ve sunduğunuz belgeler inceleniyor ve bir karar çıkıyor. Karar sizin lehinize ise, çoğu firma, bu kararı onlara tebliğ ettiğinizde, sorunun mahkemeye yansımaması için karara uymayı seçiyor. Ama diretirlerse, bir sonraki aşamada elinizdeki tüketici hakem heyeti kararı ile tüketici mahkemelerine başvuruyorsunuz. Tüketici dernekleri bu aşamada size ücretsiz hukuki destek sağlayabiliyorlar.

Kolay gelsin, saygılar
Kullanıcı simgesi
Najaz
DHW Yazar Ekibi

MesajGönderen: Sena » 29 Kas 2006, 22:21

kusurluinsan yazmış:bir tanıdığımın garantisi bitmesine 1 hafta kalan asus notebook unu hızlı sistem

bnm fujitsu-siemensimin garantisinin bitmesine 1-1.5 ay kala lcdsi,bizzat üzerine basmam ve masayla birlikte fırlatmam sonucunda oluşan kasadaki çatlaklar yüzünden kasası we dwd yazıcısını tamamen kendi istekleriyle değiştirdiler.daha önce serwise bıraktığımda kasadaki çatlakları görmüşler almaya gittiğimde sizin için kasa siparişi werdik geldiğinde sizi ararız getirirsiniz makinanazı değiştirirz demişlerdi :) işte böleleri warken bide böleleri war toshiba we hpden hep duyuyodum böle şikayetler...
Sena

MesajGönderen: cevran » 30 Kas 2006, 15:11

Sena yazmış:
kusurluinsan yazmış:bir tanıdığımın garantisi bitmesine 1 hafta kalan asus notebook unu hızlı sistem

bnm fujitsu-siemensimin garantisinin bitmesine 1-1.5 ay kala lcdsi,bizzat üzerine basmam ve masayla birlikte fırlatmam sonucunda oluşan kasadaki çatlaklar yüzünden kasası we dwd yazıcısını tamamen kendi istekleriyle değiştirdiler.daha önce serwise bıraktığımda kasadaki çatlakları görmüşler almaya gittiğimde sizin için kasa siparişi werdik geldiğinde sizi ararız getirirsiniz makinanazı değiştirirz demişlerdi :) işte böleleri warken bide böleleri war toshiba we hpden hep duyuyodum böle şikayetler...

Allah hicbir Laptop u elinize dusurmesin

:D

ayaginiza da
:P
saygılar...
Kullanıcı simgesi
cevran

Geri dön: Satın Alma Önerileri - Deneyimler - Uyarılar

Kimler sitede?

Bu forumu gezmekte olan kullanıcılar: CoRd_eLL, Google [Bot] ve 14 konuk