+359 ile başlayan bulgaristan numarası.dolandırıcılar?

Off Topic! Panoya kayıtlı kullanıcıların, çok derinlere dalmadan, çeşitli konularda sohbet edebilecekleri bir alan. Bilgisayarla uğraşmaktan bunalanların biraz mola vermesi için....

Forum Yöneticisi: sondinozor

Ynt: +359 ile başlayan bulgaristan numarası.dolandırıcılar?

MesajGönderen: MaedHrOS » 12 Şub 2009, 21:41

demin karıyı aradım gizli numaradan başka bir hatdan aramak bak şirket hattı manyakmısın sen diyorum.bilemden basıyorum ben ayağına yatıyor bakireyim falan diyor :P yahu banane sneden falan deyip azarladım ama anlayacağa benzemiyor birdahada aramam zaten sabahlara kadar çaldırsın.birde ben aradıgım zaman açma diyo manyak yahu salak sorun orda aramayacan zaten diyorum anlamıyor :D
Image
Image
Image Image
Image Image
Image
Kullanıcı simgesi
MaedHrOS

MesajGönderen: Kerberos » 12 Şub 2009, 21:43

Beni de ayda birkaç kez arıyorlar Bulgaristan'dan. Skype'den aradım bir kez, yollu olduğu belli bi hatun çıkıp konuşmaya başladı.
İşin esprisi şuymuş; ben Türkiye'ye gelicem diyor buradaki saflar da bilet parası gönderiyor. Sonra yolculuk günü arıyor sınırda kaldım acil para lazım giriş için diyor bizim saflar yine para gönderiyor.. Böyle dolandırılan birsürü Türk erkeği varken bizi pek de rahat bırakmazlar.
Sharing knowledge, promoting excellence.
Kullanıcı simgesi
Kerberos

MesajGönderen: Emre.CFT » 12 Şub 2009, 22:10

Bir aralar telsimde falan arandıkça kazan olayı vardı.. O günler denk gelseymiş, otur sabahlara kadar muhabbet et.. :D
Image
“Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir.” - M. Kemal Atatürk
Anlayana canım benim, anlayana :http://www.youtube.com/watch?v=8lomMUm-icM
Kullanıcı simgesi
Emre.CFT

MesajGönderen: MaedHrOS » 12 Şub 2009, 22:54

hiçbir işe yaramamış demin konuşmam.1 saat geçti ve yine çaldırıyor anlaşıldı ölene kadar çaldırcak bu kadın beni ve benim elimden hiç bşi gelmicek.hey ya hey yaaa türkiyede olacak bu :twisted:
Image
Image
Image Image
Image Image
Image
Kullanıcı simgesi
MaedHrOS

MesajGönderen: aliko » 13 Şub 2009, 00:16

Konuşmanız işe yaramış, "burdan iş çıkar" diye düşünmeye başlamış. Bu tarz durumlarda hiç aramamak en iyi çözümdür, bir süre sonra bıkar.
aliko

MesajGönderen: MaedHrOS » 13 Şub 2009, 00:20

kapatırım telefonu 1 ay koyarım kenara adamı uyuz etmesin .
Image
Image
Image Image
Image Image
Image
Kullanıcı simgesi
MaedHrOS

MesajGönderen: ahat » 13 Şub 2009, 00:52

yazın benide aramışlardı epey :) ama çağrı atan numarayı tanımıyorsam hiç oralı olmuyorum uzun zamandır.
Körler memleketinde şaşılar padişah olur.

İnan değil sana kastım cahille sohbeti kestim !!
MaviporT.NeT
Kullanıcı simgesi
ahat

MesajGönderen: yaman » 13 Şub 2009, 01:06

telefon numaralarını gazetelerin seri ilan sayfalarından falan topluyorlardı. belki artık sahibinden.com gibi yerlere de el atmışlardır.
Saygılar,
Yaman
PDA/GSM: HTC TYTN II
PC :E6750-2GB-8800GT-1TB-2232BW
Laptop1: HP Pavilion 2.53ghz-4gb-4650-320GB-15.6"W
Laptop2: Toshiba M70-192 Centrino 2.16-2gb-X700-200GB-15.4"W
Media Center: Toshiba 5200-701 P4M 2.0 - 1gb - Gf4Mx460 - 100gb- 15"
Image
yaman

MesajGönderen: Mr.Crunch » 13 Şub 2009, 01:19

Anaaaam şimdi düştü benim jeton :idea:

Takriben 1,5 - 2 hafta önce bi Bulgaristan numarası da beni çaldırmıştı. Allah allah deyip Skype'tan ülke kodlarına bakmıştım belki Ukrayna'dır diye. Kuzenlerim orda onlar mı arıyor acaba diye. Bulgaristan çıkmıştı tabi. Sordum evdekilere orda tanıdığımız var mı diye falan yok cevabı alınca da "neyse işi varsa arasın peşinde koşamam başkasının işinin peşinden" deyip sallamıştım. Meğersem böyle bir olay varmış :think:

Hakkaten salak (salakta denmez de işte en uygun kelime bu sanıyorum bu durumda) bunlara para kaptıranlar yahu :lol:

Spam mailler neyse hadi 2 butonluk işi var. Bankaların spam SMS'lerine de bir dereceye kadar kabulum ama bunlar ve arayıp reklam kaydını okutmak nedir yahu? (Böyle bir şey de var, baktım 757 xxxx diye bir numara, açtım "Merhaba, ben Deniz Baykal diye bir ses, sonra baktım Ariel'den bahsediyor, tekmil verip kapattım :evil: )
Daha neler göreceğiz bakalım.
Canımmm bilgisayarım:
AMD Phenom II X4 810 2,60GHz
Gigabyte M57SLI-S4
4 x 1GB Kingston PC2-5300 667MHz
ATI Radeon HD 4890 DDR5 1,00GB
Western Digital 7200RPM 160GB+ Seagate Barracuda 7200RPM 1TB
FSP BlueStormII 500W PSU
Creative SBS500 5+1
Samsung SyncMaster 943NX + Asus MM17D Dual Display
32bit Windows XP Pro SP3 çalışıyor ve inatla Windows 7 yüklemiyorum.
URL KISALTICI
Her türlü yüzsüzlük yapılır. - Öğrenciyiz aağbi. Link gerçek, yazılar geyik. He verirseniz alırım ama :mrgreen:
Paypal'a gider
Kullanıcı simgesi
Mr.Crunch
Forum Yöneticisi

MesajGönderen: MaedHrOS » 13 Şub 2009, 02:28

+359885286158 veriyorum numarayıda açık açık burdan hiç değişmiyor hep aynı numara.
biraz daha çaldırmaya devam edersen ara beni boya benilerede verecem numarayı :mrgreen:
Image
Image
Image Image
Image Image
Image
Kullanıcı simgesi
MaedHrOS

MesajGönderen: sgi » 13 Şub 2009, 02:39

Ya bir ara da "bel fıtığı" diye birşey vardı, altında da 535' li bir numara, üstgeçitlerde, altgeçitlerde, köprülerde falan yazıyordu, üstelik sadece İstanbul' da değil Kocaeli' de de görmüştüm :) Hatırlayan ve ne olduğunu bilen var mı :lol:
Image
AMD Athlon II X3 435, Gigabyte GA-M61P-S3 (rev. 1.0), HIS 5750, 2*1GB Kingston 667MHz DDRII+1*2GB Kingston 800MHz DDRII, 750GB WD Caviar Black + 2* 640GB WD Caviar Blue, Optiarc 7200S DVD Yazıcı, Nec 3551A DVD Yazıcı, Asus A9 Kasa, GlacilaPower 650W PSU, Samsung 226BW, ZyXEL P-660HW T1 v2
Kullanıcı simgesi
sgi

Şehir: İstanbul / A Rh- En son kan verme tarihi: 09.05.2010

MesajGönderen: ancestral » 13 Şub 2009, 02:43

sgi yazmış:Ya bir ara da "bel fıtığı" diye birşey vardı, altında da 535' li bir numara, üstgeçitlerde, altgeçitlerde, köprülerde falan yazıyordu, üstelik sadece İstanbul' da değil Kocaeli' de de görmüştüm :) Hatırlayan ve ne olduğunu bilen var mı :lol:

Bel Fıtığı ile alakası olmadığını söyleyebilirim. Arayanlar mevcut, ve olayı anlattıklarında yaşadığım dumuru anlatamam. :D Gerisi sizin hayalgücünüze kalmış.
Kullanıcı simgesi
ancestral

MesajGönderen: Niyooow » 30 Oca 2010, 05:28

Onlara Bulgaristan'da "Alocu" denilmektedir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yazıyı ekliyorum.

Kaynak: http://alocular.azbuz.com

ALOCULAR KİMDİR?

Telefon ve internet üzerinden tanışdıkları Türk erkeklerini, "yanına geleceğim" diyerek, pasaport, yol masrafı veya ağır hastasının olduğu ilaç alacağı yalanıyla para isteyerek dolandırıcılık yapan çingenelere, Bulgaristan'da "Alocu" denilmektedir ve aloculuk, Bulgaristan'da bir sektör halini almıştır.

Telefon yada internet ortamında, çok zor durumda olduğunu söyleyip, yanınıza gelmek için sizden defalarca para isteyen masum görünümli bir kız çıkarsa, anlattığı trajik hikayesine sakın inanmayın, pasaport, ilaç yada yol parası göndermeyin. Bu şekilde dolandırılan insanların sayısı inanılmayacak boyutlardadır. Lütfen bu yazıyı okuyun ve çevrenizede yayınki, bir nebzede olsun bu dolandırıcılığa engel olmaya çalışmış olalım. Bir kişinin bile bu tuzağa düşmesine engel olabilirsek ne mutlu bize.

Alocular, anası, kızı, oğlu, gelini, kocası, erkek kardeşi, ailece bu işi yapmaktadırlar. Kadınları telefonla konuşurken, erkekleride, kadın takliti yaparak erkeklerle cahat yapmakta, sonra müsait olduğunda da, kadınlarının telefon numarasını vermektedir. Her bir alocunun, hatırlayamayacağı kadar çok kurbanı vardır. Öyleki, hergün Western Uniov Bank önünde alocular, dolandırdıkları erkeklerin gönderdiği havaleleri almak için kuyruk oluşturmakta, dolandırfıkları paralarla lüks hayat yaşamaktadırlar. Aloculuk dolandırıcılığı başladıktan sonra, yıkık dökük evlerin olduğu çingene mahalleleri, villaların oluşturduğu lüks semtler haline gelmiştir.

Nasıl dolandırıcılık yapıyorlar?

Internet yada telefonla tanıştıkları erkeklere, kendilerini, evlerinde huzuru olmayan, acilen evden hatta Bulgaristan’dan ayrılması gereken masum bir kız gibi yutturuyorlar. (yeseniz)

Bu nenaryolardan bazıları şöyle; babası ölmüş, şimdi üvey babası veya eniştesi kendisini taciz etmekte, istemedği bir erkekle zorla evlendirilmek istemektedir. Öylesine zavallı bir durumdaki, intiharı bile düşünmektedir. Sığınacağı bir limana ihtiyacı vardır ve o limanda, telefon yada internetten tanıştığı erkek olmaktadır.

Bu veya benzeri numarayı yutandan, “senin yanına geleceğim ama pasaportum kayıp, yurtdışına çıkabilmem için seyahat sigortası yatırmam gerekiyor” gibi yalanlarla ilk etapta 100 – 150 Euro gibi bir parayı Vestern Uniov Bankasına havale çıkartmasını istiyorlar.

Bir kez bu parayı yatırdınızmı gerisi kolay artık. “Pasaportum, sigortam, herşeyim tamam, yola çıkmam gerekiyor, aksi gibi kıyafetimde yok” diyerek yol parası istiyorlar. Nasıl olsa daha önce para yatırmış olan kişi “ehh ne yapalım” diyerek 2. kezde para gönderiyor, ardından çingene kızından müjdeli haberi alıyor. “Aşkım, şu saatte, şu otobüsle yola çıkıyorum, şu saatte Türkiye’ye girmiş olacağım” Tuzağa düşmüş kişide heyecan dorukta tabi. Derken bir telefon geliyor “aşkım, yüklü bir vergi borcum çıktı, onu ödemeden yurtdışına çıkmama izin vermiyorlar, ben şimdi geride dönemem, beni öldürürler” diye ağlayarak konuşan çingene kızı, 1000 – bin beşyüz Euro gibi yüklü bir para daha kopartmaya çalışıyor, varsa gönderiyorsunuz, yoksa, “ne kadar varsa onu gönder burada kolaylık sağlayacaklar, taksite bölecekler” gibi yalanlarla cebinizdeki yada birikiminiz olan tüm parayı kopartmaya çalışıyor.

Denizde kum, çingenelerde yalan!

Parasını çarptıkları insanlarada internet sitelerinde; "Sizden zorlamı para aldılar, kafanıza silahmı dayadılar? Evinizde çoluk çocuğunuz açken hovardalık yapıyorsunuz, birde burada erkeklik taslıyorsunuz be aç köpekler!" diye hakaret etmektedirler.

İte köpeğe para kaptırıpta bu duruma düşmek çok acı olur.

Sizlere önerim şudur; birgün alocularla karşılaşırsanız (ki karşılaşacaksınız) anlattıklarına inanmış görünün ve isredikkleri parayıda gönderdiğinizi söyleyin. Bırakın o boşu boşuna bankaya gitsin ve hayal kırıklığı ile dönsün.
Niyooow

MesajGönderen: Arcolion » 30 Oca 2010, 08:56

MaedHrOS yazmış:hiçbir işe yaramamış demin konuşmam.1 saat geçti ve yine çaldırıyor anlaşıldı ölene kadar çaldırcak bu kadın beni ve benim elimden hiç bşi gelmicek.hey ya hey yaaa türkiyede olacak bu :twisted:

Telefonunuzda ilk çağrıda otomatik cevap verme özelliği var mı bir bakın. Eğer varsa sürekli çağrı atma moduna girdiğinde karşıdaki kişi direk o özelliği açın. Her çağrıda telefon parası girmeye başlayınca vazgeçer. Ben de arkadaşların yaptığı yöntemi yapıyorum, bilmediğim bir no'dan çağrı gelirse umursamıyorum.
Kullanıcı simgesi
Arcolion
Forum Yöneticisi

MesajGönderen: qwertyadam99 » 30 Oca 2010, 10:41

Beni de +359894250784 den bir numara çaldırıp kapadı geçenlerde..
Elektronik Dünya Forumu Moderatorü

Image
Kullanıcı simgesi
qwertyadam99
DarkHardware

Önceki sayfaSonraki sayfa

Geri dön: Off Topic - Café DarkHardware

Kimler sitede?

Bu forumu gezmekte olan kullanıcılar: AngelWing, emre666, filarmonik, gorkemg, insomnia, Léon, melamet hırkası, Merkur, Metinyaw, Punish, static*, tawuksuyu, Zafer ve 33 konuk