Sigarayı bıraktıktan sonra vucudumdaki değişiklikler

Off Topic! Panoya kayıtlı kullanıcıların, çok derinlere dalmadan, çeşitli konularda sohbet edebilecekleri bir alan. Bilgisayarla uğraşmaktan bunalanların biraz mola vermesi için....

Forum Yöneticisi: sondinozor

Sigarayı bıraktıktan sonra vucudumdaki değişiklikler

MesajGönderen: Coldplay Tarih: 05 Şub 2009, 14:31

1 - 1,5 hafta önce sigarayı bıraktım ve bu zamandır içmiyorum.. içmemek konusunda kararlıyım.. elimin sigaraya uzanması gibi bir şey olmuyor ancak gece uykum kaçıyor.. yani sabah 9 da kalkmama rağmen gece 5 ten önce yatamıyorum.. sabah yine 9 da kalkıyorum.. yani 4 saat uyku.. ayrıca yuzumde daha once hic cikmayan sivilceler çıktı... kendimi bitkin ve güçsüz hissediyorum.. bu daha ne kadar sürer sizce?
Kullanıcı simgesi
Coldplay

Ynt: Sigarayı bıraktıktan sonra vucudumdaki değişiklikler

MesajGönderen: fortuneteller Tarih: 05 Şub 2009, 14:40

4,5 sene önce bıraktım günde 2 paket sigara içiyordum. ben de bıraktıktan sonra çok zorlanmıştım. Uyku düzensizliğim 1,5 ay kadar sürmüştü. O zaman danıştığım doktor çok etkiliyorsa passiflora al demişti. 1-2 hafta gece passiflora kullanmıştım.
Sigarayı bırakmak herkesi farkı etkiliyor.Etkileri yakında geçer, hatta bir süre sonra uykunu aldıgını falan hissedeceksin. Az daha sabır, sakın yılmayın.
Image
Kullanıcı simgesi
fortuneteller

MesajGönderen: mcalpi Tarih: 05 Şub 2009, 16:23

Ben de sigarayı bırakma çabasındayım. Günlük tüketimim 8-10 dal arası.
Bağımlılık düzeyim çok değil sanırım. Bundan iki yık önce de bir yıl boyunca bırakabilmiştim.
Yaklaşık 6-7 aydır tekrar kullanmaya başladım. Şu sıralar tekrar bırakmak için çalışmalarım devam ediyor. :D

Aktardan Filsan Sigaraterk bonbon şekeri aldım. :D Şekerin içeriğindeki maddeler daha çok vücuttaki nikotini atmaya ve sinir sistemini yavaşlatmaya yönelik.
Yani içeriğinde nikotin vs. yok. Aktar sigaranın tadı güzel gelmeyecek diyerek sattı bunu bana.
2 gündür kullanıyorum. Canım sigara istediğinde bir tane atıyorum ve canım hala sigara istiyor. :mrgreen:

Şimdi gelelim can alıcı soruya: Sigaranın tadını bozuyor mu? Açıkçası şu ara hafif bir grip hali var üzerimde. Onun etkisi var mıdır bilemiyorum ama sigaranın tadı hiç cazip gelmiyor ürünü aldığımdan beri.
Hatta ciğerlerimi yakıyor ve çok sert, acı bir tad veriyor. Son yaktığım sigaradan 2 nefes çekip bastım küllüğe o derece yani.
Şimdilik bu ürünle ilgili tecrübelerim bunlar.
Image
Kullanıcı simgesi
mcalpi

MesajGönderen: commemorati Tarih: 05 Şub 2009, 16:34

Ben bırakalı iki yıl oldu..
Sigarayı bıraktıktan belli bir süre sonra söylenenlerin gerçekliğini tecrübe ediyor ve nasıl içmişim bu zıkkımı diyorsunuz kendi kendinize.
Nefes açılması, rahat uyuma, kokusuzluk vs vs.
Yanınıza sigara içen biri yaklaştığında tütün tarlası yakmışcasına kokup burnunuzun direği kırılınca ben de mi böyle rezil kokuyordum diyorsunuz..
Sivilcelerin çıkması uyku düzenindeki değişiklikle açıklanabilir belki, zira sigarayı bırakmak bariz bir şekilde cilde faydalı..
Bir de belli bir süre sonra sabah kalktığınızda boğaz temizliğine ihtiyaç duymamak ve derin nefes alabilmek müthiş..
Kullanıcı simgesi
commemorati

MesajGönderen: Banger Tarih: 06 Şub 2009, 00:24

Ben de günde 2 paket içen mankyak bir tiryakiydim. Bırakılı 5 ay oluyor. İlk 1-2 hafta özellikle ilk 2 gün yoğun kriz yaşadım ama iradem galip çıktı.

Vücudum nikotin istedi ama beynim vücudumun isteklerine boyun eğmedi. Şu an çok mutlu ve huzurluyum. :love:
Kullanıcı simgesi
Banger

MesajGönderen: flu Tarih: 06 Şub 2009, 01:15

Sta yazmış:Kendim ipod'um için convert etmiştim bu videoyu ve 3 part yapmıştım. Onları upload ettim. Bu da onların linki:
http://rapidshare.com/users/WU272A 276MB

Bunu izledikten 2 gün sonra bıraktım (Teşekkürler Sta, bir arkadaşım daha sayende bırakmış oldu). İngiltere de bir sağlık merkezi tarafından hazırlanmış bu videoda verilen yaklaşıma çevrenizde rastlamanız olası değil. Bırakmayı düşünün veya düşünmeyin, mutlaka ve lütfen bir kez izleyin. (Türkçe dublajlı)

Bendeki etkisi şöyle gerçekleşti; Ben kendimi depresif bulur, sigaranın can sıkıntımı aldığını ve bu sebeple ihtiyacım olduğunu düşünürdüm. Oysa denklem şu; sigarayı, bir önceki sigarayla alınan ve kanda seviyesi düşmeye başlayan nikotinin yarattığı huzursuzlukla yakıyoruz. Yani, bağımlılık kısmı bu. Biz, sadece istediğimizde içmiyoruz, içemiyoruz. Evet, gerçek bir nedenle gergin veya sıkıntılıyken sigara içmek nikotin sebebiyle rahatlama yaratmaktadır. Ama içilen o bir sigara orada kalmıyor. Sonrası geliyor ve tutsaklığa giriliyor. Sonrası, kanda düşen nikotin seviyesine bağlı oluşan rahatzılığı gidermek için bir döngüye giriyoruz. Bunun daha iyi anlatımı için videoyu izlemenizi dilerim.

Bendeki sonuç; Artık sigaradan kurtulmuş ve bir daha o döngüye girmeyecek biri olarak çok güçlü ve iyi hissediyorum. Karşıma çıkan sorunlarda veya sıkılma anlarında sigaraya sığınmak yerine durumu göğüslüyor, bir çözüm üretiyorum. Ve bu durumdan büyük bir haz alıyorum. Artık sigara benim için bir alternatif değil. Onsuz hayatım çok güzeldi, artık yine öyle. Bu özgürlüğe ulaşmak için hangi sıkıntıyı çekmeniz gerekiyorsa çekin. Ve lütfen öncelikle bu videoyu izleyin.
Kullanıcı simgesi
flu

MesajGönderen: goko Tarih: 06 Şub 2009, 03:53

Yaklaşık 5 senedir günde bir paket sigara içiyordum. Elime geçen Allen Carr ın sigarayı bırakma kitabı sayesinde pek niyetim olmamasına rağmen sigarayı bıraktım ve bir kez bile canım istemedi. Kitap o konuda çok başarılı ve kendinizi problemli hastalıklı bir insan gibi hissetmenize sebep olduğu için sigarayı istemez hatta sigaradan korkar, tiksinir hale geliyorsunuz. tavsiye ederim.

Üç hafta gibi bir süre geçti benim cildimde ve uyku düzenimde belirgin iyileşmeler var, sivilce probleminizin başka bir soruna bağlı olduğunu düşnüyorum. Ancak bende üç haftadır bazı günler şiddetlenen bazı günler hafif bir öksürük sorunum var. Sigara içerkenki gibi boğaz akıntısı sonucu oluşan bir öksürük değil, bir yanma tahriş acıma sorunu da yok. Nedense garip bir öksürük ortaya çıktı hatta ilk hafta çok ağır geçiyordu bu öksürük nöbetleri.

Ciğerlerin ve boğazın kendini temizleme çabası olarak gördüm ancak üç hafta geçti hala devam ediyor. Bu konuda bir fikri ya da tecrübesi olan var mı?

Bir de uyku konusunda artık daha az uyku ile daha zinde yaşayan bir insan oldum. Sırf bu sebep bile sigarayı bırakmaya yetermiş açıkçası. Eskiden 5-6 saat uyusam bile sabah ceset gibi kalkardım. Şu anda 4 saatlik uyku bile gün içinde iyi hissetmeme, ruh gibi dolaşmamama yetiyor. Uyku düzeniz geri gelecektir ancak bu şekilde bir değişim sürecinde vücut biraz sıkıntı çekebilir. Kendinizi uykusuz ve bitkin hissetmiyorsanız çok üzerinde düşünmeyin derim.

teşekkürler
goko

MesajGönderen: ancestral Tarih: 06 Şub 2009, 04:12

Ben çok denedim bırakmayı. 15. tütün tüketimi senemde en uzun ayrılığım 6.5 ay oldu.

Bırakanlara çok imreniyorum, ama içkiyi sigarasız tüketme, kahveyi ve çayı sigarasız içme, yemekten sonra sigaranın verdiği rahatlık hissinin yokluğu korkuttu hep beni. :think:

Gerçi sigara içince ciğerlerimin hali, muhtemelen kanserden ölecek olmam, kalp krizi riskimin sokakta yürüyen sigara içmeyen herhangi birine göre 40 kat fazla olması vs de gayet korkutucu. :cry: Ne zaman sigarayı bırakmaya kalksam hayatımda dönüm noktası bir olay yaşadığımdan dolayıda ekstra korkuyorum artık bırakmaya. Bir bıraktık işyeri yandı, diğerinde kaza yaptım, öbüründe 6.5 ay olmuştu valide hastalandı vs. Sigarayı bırakınca kötü birşeyler olacakmış hissi uyanmaya başladı artık içimde.

Şöyle evden çıkmayacağım 2 ayım oalcakki, o şapşallık, o salaklıkla insan içinde dolanmadan rahat rahat bırakacağım.
"Si dieu existe, j'espère qu'il a une bonne excuse." Woody Allen
“La seule excuse de dieu, c'est qu'il n'existe pas.” Marie Henri Beyle
Kullanıcı simgesi
ancestral

MesajGönderen: goko Tarih: 06 Şub 2009, 05:09

sigarayı bırakmak değil de sigaradan kurtulmak demek daha doğru olur.

Allen Carr ın kitabını okursanız ya da filmi izlerseniz sigaranın yokluğunun bir eksiklik, yerinin doldurulması gereken bir olay olmadığını, aslında sigara yokluğunun hayatınızda başınıza gelen en güzel şeylerden biri olduğunu kabul edersiniz bu sorunları kökünden ortadan kalkıyor. Ve aksine kahveyi çayı sigarasız tadına vararak içme, yemekten sonra ağzınızda yemeğin bıraktığı lezzetin tadını çıkarma ve aklınıza sigara geldiği anda üff "şimdi bi sigara olsa" yerine "ne kadar rahatım o pislik olmadan" gibi telkinlerle sorun çözülüyor. Sigarayı bir irade olayı görüp onu değerli ve bırakmak için savaşılacak, yokluğunda ihtiyaç duyulacak güzel birşey gibi düşünmek yerine bir pislik hayatta kendimize yaptığımız en aptalca ve kötü şey diye düşündüğümüzde her şey çok rahat oluyor. Varlığı bize hiçbirşey kazandırmıyor çünkü, o yalan rahatlıklar ve stresimi alıyor, sigarayı seviyorum bahanelerinin ardında.

Metabolik etkileri birkaç gün içinde geçiyor ve aksine evden çıkmayacağınız iki ay ondan vazgeçmek için kendinizle savaşmanıza sebep olacaktır. Sigaraya odaklanmanız bile ona değer verdiğinizi gösterir ve bu şekilde bırakmak için savaşırsınız. İnadına insanların içinde kendinizi sürekli meşgul olarak ve hatta inadına sigara içenlerin yanında bulunarak onların sigaralarını ne kadar hızlı içtiklerini, ne kadar kötü koktuklarını, ne kadar çabuk tekrar sigara yaktıklarını, ne kadar anlamsız ve refleks olarak sigara içtiklerini izlemek ne kadar doğru bir karar verdiğiniz konusunda size yardımcı olacak ve sizi sigaradan uzaklaştıracaktır.

Lütfen kitabı okuyun.
Umarım sigaradan kurtulursunuz...
goko

MesajGönderen: flu Tarih: 06 Şub 2009, 13:32

Önceki mesajımda verdiğim filmin, devam eden mesajlarda bahsedilen kitabın yazarına ait olduğunu belirteyim.
Kullanıcı simgesi
flu

MesajGönderen: ulus Tarih: 06 Şub 2009, 13:49

ancestral yazmış:Ben çok denedim bırakmayı. 15. tütün tüketimi senemde en uzun ayrılığım 6.5 ay oldu.

Bırakanlara çok imreniyorum, ama içkiyi sigarasız tüketme, kahveyi ve çayı sigarasız içme, yemekten sonra sigaranın verdiği rahatlık hissinin yokluğu korkuttu hep beni. :think:

Gerçi sigara içince ciğerlerimin hali, muhtemelen kanserden ölecek olmam, kalp krizi riskimin sokakta yürüyen sigara içmeyen herhangi birine göre 40 kat fazla olması vs de gayet korkutucu. :cry: Ne zaman sigarayı bırakmaya kalksam hayatımda dönüm noktası bir olay yaşadığımdan dolayıda ekstra korkuyorum artık bırakmaya. Bir bıraktık işyeri yandı, diğerinde kaza yaptım, öbüründe 6.5 ay olmuştu valide hastalandı vs. Sigarayı bırakınca kötü birşeyler olacakmış hissi uyanmaya başladı artık içimde.

Şöyle evden çıkmayacağım 2 ayım oalcakki, o şapşallık, o salaklıkla insan içinde dolanmadan rahat rahat bırakacağım.

Naptınınız 11 yaşından beri sigara mı kullanıyorsunuz yoksa.Yaşınız 26 forum bilgilerine göre :shock:
Image

http://www.ozurdilemiyoruz.com/
:perde: İTİN SAHİBİ VARSA KURTUN TANRISI VAR - TÜRK ATASÖZÜ
http://www.ataturk.net/
Kullanıcı simgesi
ulus

MesajGönderen: mcalpi Tarih: 06 Şub 2009, 13:51

flu yazmış:
Sta yazmış:Kendim ipod'um için convert etmiştim bu videoyu ve 3 part yapmıştım. Onları upload ettim. Bu da onların linki:
http://rapidshare.com/users/WU272A 276MB

Bunu izledikten 2 gün sonra bıraktım (Teşekkürler Sta, bir arkadaşım daha sayende bırakmış oldu). İngiltere de bir sağlık merkezi tarafından hazırlanmış bu videoda verilen yaklaşıma çevrenizde rastlamanız olası değil. Bırakmayı düşünün veya düşünmeyin, mutlaka ve lütfen bir kez izleyin. (Türkçe dublajlı)

Bendeki etkisi şöyle gerçekleşti; Ben kendimi depresif bulur, sigaranın can sıkıntımı aldığını ve bu sebeple ihtiyacım olduğunu düşünürdüm. Oysa denklem şu; sigarayı, bir önceki sigarayla alınan ve kanda seviyesi düşmeye başlayan nikotinin yarattığı huzursuzlukla yakıyoruz. Yani, bağımlılık kısmı bu. Biz, sadece istediğimizde içmiyoruz, içemiyoruz. Evet, gerçek bir nedenle gergin veya sıkıntılıyken sigara içmek nikotin sebebiyle rahatlama yaratmaktadır. Ama içilen o bir sigara orada kalmıyor. Sonrası geliyor ve tutsaklığa giriliyor. Sonrası, kanda düşen nikotin seviyesine bağlı oluşan rahatzılığı gidermek için bir döngüye giriyoruz. Bunun daha iyi anlatımı için videoyu izlemenizi dilerim.

Bendeki sonuç; Artık sigaradan kurtulmuş ve bir daha o döngüye girmeyecek biri olarak çok güçlü ve iyi hissediyorum. Karşıma çıkan sorunlarda veya sıkılma anlarında sigaraya sığınmak yerine durumu göğüslüyor, bir çözüm üretiyorum. Ve bu durumdan büyük bir haz alıyorum. Artık sigara benim için bir alternatif değil. Onsuz hayatım çok güzeldi, artık yine öyle. Bu özgürlüğe ulaşmak için hangi sıkıntıyı çekmeniz gerekiyorsa çekin. Ve lütfen öncelikle bu videoyu izleyin.

Videoyu izlemeye çok heveslendim ama rapid izin vermiyor part 1'e.
Image
Kullanıcı simgesi
mcalpi

MesajGönderen: levents Tarih: 06 Şub 2009, 14:38

valla vücud tamamen dağılıyor bir kere :P herhalde duman girmeyince ne olduğunu şaşırıyor .. öksürük,sivilce vs. bende de oldu .. iki sene oldu daha yeni yeni herhalde toparladı vücud kendini ... ha temiz ve net bir etkisi daha var ... +15 kilo .. şimdi de bundan kurtulmaya çalışıyorum :lol:

Hepsi bir yana sigara içen birinin bıraktıktan sonraki hisleri anlatılmaz ... yeni bir hayat gibi bir şey resmen ...
Levent Sevim

IHTYR Forum
Kullanıcı simgesi
levents

MesajGönderen: BERBER KENAN Tarih: 06 Şub 2009, 15:21

Ben en çok sigarayı bırakan birinin hiç içmeyen birini artık anlayabiliyor olmasına seviniyorum.
Image
Kullanıcı simgesi
BERBER KENAN

MesajGönderen: flu Tarih: 06 Şub 2009, 17:45

mcalpi yazmış:Videoyu izlemeye çok heveslendim ama rapid izin vermiyor part 1'e.

İlk müsait anımda videoları upload edeyim. En azından alternatif olur.
Kullanıcı simgesi
flu

Sonraki sayfa

Geri dön: Off Topic - Café DarkHardware

Kimler sitede?

Bu forumu gezmekte olan kullanıcılar: ckubilay, fizikchi, Forgotten, Griffon, IceX, Otkakönmişkılıç, quad, Yahoo [Bot] ve 41 konuk