Vurmalı Çalgılar

Off Topic! Panoya kayıtlı kullanıcıların, çok derinlere dalmadan, çeşitli konularda sohbet edebilecekleri bir alan. Bilgisayarla uğraşmaktan bunalanların biraz mola vermesi için....

Forum Yöneticisi: sondinozor

Vurmalı Çalgılar

MesajGönderen: denizmavisi Tarih: 20 Ağs 2008, 09:57

ArkadaÅŸlar,

2.5 yaşındaki kızımızın müziğe yüksek derecede ilgisi ve yeteneği olduğunu görüyoruz. Eğlenmesi ve ritim yeteneğinin gelişmesi için oyuncak olmayan (doğru dürüst oyuncaklar neredeyse asıllarının yarısı fiyatında) ama çalabileceği bongo tarzı vurmalı çalgılar konusunda tavsiyeye ihtiyacım var. Hatta bagetlerle çalınan akustik mini davul benzeri enstrümanlar (bongonun çok az büyüğü) (adını bilmiyorum ama Elvis 1968 Comeback konserinde bir quartet'in içinde vardı böyle bir çalgı) da olabilir.

Teşekkürler.
Gigabyte 965P S3, E4300 1800@2700 1.3275 V@1.350 V, WD2500KS, Kingston 4*1 G 667 Mhz, Tagan 2 Force 500 Watt, TT Matrix Kasa, Standart İntel Fan, Xilence fan kontrolcüsü
denizmavisi

Ynt: Vurmalı Çalgılar

MesajGönderen: emrahb Tarih: 20 Ağs 2008, 10:37

Daha önce araştırmıştım, akustik mini davul şu sitede mevcut http://www.imaginarium.info/ "Drum" yazıp aratabilirsiniz Türkiye'de 3-4 yerde mağazası var. Ama 2,5 yaş için uygun mu emin değilim. Leonardini mağazalarında da belki birşeyler vardır.

Bir de şunu benzer ahşap ritim setleri vardı:: http://www.pediko.com/default.aspx?pid=18612&prID=21536

Gerçek bir bongo alırsanız o yaşta elleriyle ses çıkarabilmesi sertçe vurması gerekir, yapabileceğini sanmam. Okay Temiz'in çocuklar için ritim atölyesi de vardı, ama 4 yaşından başlıyordu.

Ekleme: Şöyle birşey de varmış: http://www.hepsiburada.com/productDetai ... yuntavo239
Kullanıcı simgesi
emrahb

MesajGönderen: secep Tarih: 21 Ağs 2008, 00:56

Ben D&R dan 60 dolara bir adet bongo aldım . Markası : DADİ . Çok memnunum tavsiye ederim.
Sedat :perde:
Image
Kullanıcı simgesi
secep

MesajGönderen: Forgotten Tarih: 21 Ağs 2008, 09:02

aklıma tony royster jr.'ın 9 yaşındaki videosu geldi... ufaklık da tony royster adayı yani.. güzel güzel :alkis: :ok:
Image
..Epiphone Les Paul Silverburst Custom Edition, ESP EX-350, Washburn WG-587
..Zoom G7.1ut
..Marshall AVT-50
Kullanıcı simgesi
Forgotten

MesajGönderen: denizmavisi Tarih: 21 Ağs 2008, 11:28

@Forgotten temenniler için teşekkür ederim. Gerçekten yetenekli bi çocuk. Bende de müzik geçmişi olduğu için bunu farkedebiliyorum. Her tür müziğe karşı kulağı var. Benim de görevim bu yeteneğinşin gelişmesine yardımcı olmak :)

@emrahb pediko ve imaginarium'daki linklerde güzel çalgılar var. İmaginarium oyuncak için de çok iyi bir kaynak. Hele imaginariumdaki davul seti bir harika. Ama onun için yaşı erken hem de apartman için sesi yüksek olacaktır. En iyisi sizin de işaret ettiğiniz Okay Temiz Ritm Atöyesi o da yaşı gelince.....

Benim istediğim müzik aleti şun aslında: Bongodan biraz büyük, 3 parçadan oluşuyor (bas davulu yok), baget ile çalınıyor. Elvis Presley'in 68' Comeback konserinde kullanılıyor. Bu konserin özelliği, konserin bir kısmının MTV'nin Unplugged konserlerindeki gibi minimum düzeyde distorsyon ile akıstik enstrümanlar ile çalınması. Bu alet ile pek çok tonu ve ritmi üretmek mümkün. Üstelik evde de kullanılabilir.

@secep hangi D&R'dan aldınız.? Fiyat son derece makul imiş.
Gigabyte 965P S3, E4300 1800@2700 1.3275 V@1.350 V, WD2500KS, Kingston 4*1 G 667 Mhz, Tagan 2 Force 500 Watt, TT Matrix Kasa, Standart İntel Fan, Xilence fan kontrolcüsü
denizmavisi

MesajGönderen: filarmonik Tarih: 21 Ağs 2008, 13:52

Merhaba,
Bongo iyidir. Çocuğunuz'un müzik yeteneğini bilemiyorum fakat dediğiniz gibiyse basit tartım kalıplarını çalabilir. Bir süre sonra sıkılınca da, tavsiyem Orff çalgıları olarak da bilinen grubun bir üyesi, Glockenspiel'dir.
Çok pahalı bir şey almanıza gerek yok. 25-30 ytl'ye bile vardır. Sesi biraz çınlayan bir yapıya sahiptir uzun kullanımda kafanızı şişirebilir :)

http://mv-illerrieden.de/Bilder/glockenspiel.jpg
bu da glockenspiel resmi.
Saygılar.
Image
Kullanıcı simgesi
filarmonik

Åžehir: Edirne

MesajGönderen: secep Tarih: 21 Ağs 2008, 14:06

denizmavisi yazmış:

@secep hangi D&R'dan aldınız.? Fiyat son derece makul imiş.

CKM* deki D&R dan aldım .

*=Caddebostan Kültür Merkezi
Sedat :perde:
Image
Kullanıcı simgesi
secep

MesajGönderen: emrahb Tarih: 21 Ağs 2008, 15:43

Bu fotoğrafta D.J. Fontana birşey çalıyor, ama görünmüyor.
Image

3 parçadan oluşuyor (bas davulu yok), baget ile çalınıyor.

Yoksa böyle birşey mi, ama bu 2,5 yaşındaki bir çocuk için pek de uygun görünmüyor :) :
Image

Üçlü dörtlü bongolar var ama onlar da bagetle çalınmıyor. Okay Temiz'in atölyesini izlemiştim, kendi geliştirdiği enteresan aletler vardı, belki sizin aradığınız da özel yapım bir alettir. Ben çıkaramadım, belki enstrümanlarla haşır neşir olan arkadaşlar bilirler.

Aslında digital olanları Amazon fiyatına Türkiye'den alınabilse ne güzel: http://www.amazon.com/Yamaha-DD-20SAD-S ... 81&sr=1-38
Kullanıcı simgesi
emrahb

MesajGönderen: denizmavisi Tarih: 21 Ağs 2008, 17:07

@emrahb

Bu akşam D.J. Fontana'nın çaldığı enstrümanı PowerDVD'den yakalamaya çalışacağım. Buraya paste yaparım. :) Bir fikir verebilir. Evde her yaş için çalmaya uygun bir alet :).
Vermiş olduğunuz resimdeki kit sanırım acoustic mini drum kit diye geçiyor ki sizin de belirttiğiniz üzere 2.5 yaş için fiziken çok büyük. Bas bavulu henüz çalabilecek pedal baget uyumunu oluşturmak bu yaş için fazla bir beklenti :) Aslında bu yaşa en uyacak şey mini olmak kaydı ile bir alto, 1 trampetten oluşan iki davul bir de orta boy bir zil.

Pazartesi günü Fatihten Eminönüne inen bulvardaki müzik dükkanlarını gezeceğim. Sanırım oradan bir fikir edinebilirim. Bulduklarımı burada paylaşacağım.

@secep teşekkür ederim.

@filarmonik sanırım ksilofon ile aynı müzik aleti. Nota da verdiği için basit melodiler oluşturulabilir.
denizmavisi

Geri dön: Off Topic - Café DarkHardware

Kimler sitede?

Bu forumu gezmekte olan kullanıcılar: ckubilay, fizikchi, Forgotten, Griffon, IceX, Otkakönmişkılıç, quad ve 41 konuk